top of page
Dom Orhideja
Inspiracija smo jedni drugima
329852093_1213018302638171_6228590806858797181_n.jpg
O nama
Da Orhideja postane Vaš novi dom. 
Mi Vas slušamo, čujemo, osluškujemo svaku Vašu želju i potrebu, čak i onda kada nam ne kažete. 
Unosimo toplinu, vedrinu i radost u Vaš život, jer ste Vi naš prioritet. 
Birali smo osoblje da se brine o Vama u skladu sa njihovim životnim pozivima, kodeksima, etikom, znanjima i vještinama. 
Tu su: socijalni radnici, njegovatelji, tehničari i medicinske sestre, kuharice, spremačice, frizer, fizioterapeut i drugi saradnici.
327072653_910311369980922_3065929503799563982_n.jpg
Lokacija
Nalazimo se u Begovom Hanu, prirodnoj vazdušnoj banji, na samoj obali rijeke Bosne, u podnožju planinskog izletišta Pepelari i Nacionalnog parka Tajan. Idealno je mjesto za rehabilitaciju i oporavak. 
Dosta sunčanih dana u godini, fenomen konstantnog provjetravanja, rezultira da se magla na ovom području ne zadržava. 
Dom Orhideja raspolaže parkom i poljoprivrednim gazdinstvom koje je također mjesto za vaše aktivosti.
2ec09570-4e2e-4bdb-9c3a-1235c805861c486.jpg
Objekat

Vrhunski tim arhitekata i saradnika izgradili su objekat idealan za život. Prednost ovog doma čini planski osmišljen prostor za život osoba trećeg životnog doba. Stručni izvođači radova, izbor najkvalitetnijih materijala, moderno uređenje, funkcionalnost, te najnovija tehnologija čine ovaj objekat vodećim među domovima za starije. Svi korisnici doma uživati će u prekrasnom panoramskom pogledu sa balkona. Uz kvalitetu i funkcionalnost samog objekta, posebnim ga čini vrhunska pozicija u prirodnoj vazdušnoj banji. 


Dom Orhideja raspolaže sa 3 apartmama koji imaju spavaću sobu, dnevni boravak sa čajnom kuhinjom, balkon i kupatilo. 
17 soba - jednokrevetnih i dvokrevetnih.
Sve sobe i apartmani imaju TV i WiFi. 
Svi stanari  imaju u sobama SOS dojavu, koja je pod nadzorom 24 sata i povezana sa kontrolnom sobom i odgovornim osobama. 
Ukupan kapacitet je 50 osoba. Raspolažemo moderno opremljenom kuhinjom, prostranim zajedničkim dnevnim boravkom, trpezarijom i liftom. 
Ambijent i opremljenost možete pogledati u nasoj galeriji.

Vrijednosti našeg doma

dom s  5 zvjezdica
Ekskluzivan smještaj

​Naš dom ima prednost što je planiran i izgrađen posebno za potrebe ljudi u trećem životnom dobu. Procesu izgradnje posvetili smo pedantnu pažnju, birajući samo najkvalitetnije materijale, osiguravajući idealan raspored, modernu dekoraciju, vrhunski namještaj i ugrađujući najnovije tehnologije. Sve ove karakteristike čine Dom Orhideja ekskluzivnim smještajem za starije i nemoćne osobe.

Ugodno životno okruženje

U Domu Orhideja nudimo niz društvenih, rekreativnih i vjerskih aktivnosti u našem svijetlom i živahnom okruženju, pružajući korisnicima priliku da u potpunosti uživaju u svom mjestu stanovanja.

Stručna medicinska skrb

Svakodnevno će o korisnicima Doma Orhideja brinuti tim od dvadesetak medicinskih i zdravstvenih radnika, među kojima su ljekari,  fizioterapeuti i drugo medicinsko osoblje.

Visok standard usluge

Naš dom daje prioritet pružanju usluga visokog standarda našim stanarima. Objekat je izgrađen po ovim principima i nudi ekskluzivan smještaj, 24-satnu njegu, stručnu medicinsku pomoć i ugodno okruženje za život. Osim što obezbjeđujemo mjesto za boravak, organiziramo i društvena okupljanja i izlete van kuće, omogućavajući našim korisnicima da razviju snažan osjećaj zajedništva i uživanja.

Radno okupaciona terapija

Svaka radna terapija je usmjerena poboljšanju kvalitete života, povećanju stepena samostalnosti i neovisnosti u domovima za osobe treće životne dobi. 
Razne zabave i društvene igre (karte, šah, domine, monopol.... ), kreativne radionice, književne večeri, izleti, boravak u prirodi (to nam lokacija dozvoljava), pletenje, vezenje, slikanje, zajedničko obilježavanje rođendana i preznika, priprema kolača i zimnice, rad u vrtu.... 
Treće doba nije kraj... .... tu je ORHIDEJA. 
DOBRO NAM DOŠLI!

doctor-holding-hands-with-senior-patient_edited.jpg

Naši korisnici

Osobe trećeg životnog doba nisu stare! Njihov vedar duh, aktivan i ispunjen način života, te posebna stručna medicinska njega učiniti će treću životnu dob, najboljom! Korisnici našeg doma osobe su koje zaslužuju poseban tretman, izbor dnevnih aktivnosti, stručnu pomoć u medicinskom aspektu, te luksuzan smještaj.
bottom of page